Breng Peggy terug naar Thuis

Er is terecht grote verontwaardiging over de laffe aanval op actrice Sally-Jane Van Horenbeeck. Misschien zou het zware incident iets kunnen zijn voor de scenarioschrijvers van Thuis?

De feiten speelden zich af in Borgerhout, waar Van Horenbeeck sinds 2018 het Thaise restaurant SiamSally uitbaat. “Ik voel me al een tijdje onveilig in die buurt”, vertelt ze in de media. “Het is er nogal turbulent, zeker tijdens de lockdown. Er worden ook veel drugs gedeald. Vorige week kreeg ik nog bedreigingen naar m’n hoofd geslingerd. ‘Ik hoop dat je rot vanbinnen’, riepen ze onder andere naar me.” Gisteren werd ze in elkaar geslagen door enkele mannen.

Die scenarioschrijvers van Thuis werken immers actief mee aan het diversiteitsproject van Eén. Enkele jaren geleden namen ze de beslissing om Ann lesbisch te laten worden. Ook in 2011 vindt er een belangrijke plotwending plaats: Franky, de zoon van Frank en Simonne, ontdekt dat hij homo is. Later kwam hij erachter dat hij zich vrouw voelde en van geslacht wou veranderen. Sinds 2016 gaat hij officieel als vrouw met de naam Kaat door het leven.

Van Horenbeeck raakte vooral bekend met haar rol als Peggy Verbeeck in Thuis. In mei 2008 maakte Van Horenbeeck hierin haar comeback. Op 2 september 2016 was ze voor het laatst te zien in de serie.

Daarom mijn voorstel: introduceer Peggy terug in de serie en verwerk de aanval op de vrouw in het scenario. Of past die verhaallijn niet in het ‘diversiteitsproject’ van de VRT? Mogen de kijkers uit Zoutenaaie en Bachten de Kupe niet weten wat er aan de hand is in Borgerhout?


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More