Brabus geeft de Mercedes-Maybach S650 belachelijk veel vermogen

Een beetje een vreemde combinatie.

Ooit was Maybach een merk op zich, maar sinds 2013 spreken we van Mercedes-Maybach. De specialiteit? Het nog luxueuzer maken van de nochtans al bijzonder weelderig uitgeruste Mercedes S-klasse. Brabus is dan weer een Duits tuningbedrijf dat Mercedessen wat sneller maakt én voorziet van bodykits.

Maar wat als u die twee combineert? Wel, dan krijgt u de Mercedes-Maybach S650. Een auto om uzelf als passagier in alle rust en luxe te laten vervoeren, terwijl het flink voorruit moet gaan. Of zoiets.

De originele 6-liter V12 werd opgeboord tot 6,3-liter. Verder kreeg die gebalanceerde drijfstangen, gesmede zuigers en een andere krukas. Nog wat andere turbo’s er op en hopla: goed voor 900pk en 1.500Nm koppel. Daarmee gaat de stevige Benz, die 2.800 kilo’s op de weegschaal zet, van nul naar honderd in 3,7 tellen. In rechte lijn snel genoeg om menig supercar achter te laten aan de stoplichten dus. Ook de topsnelheid is trouwens indrukwekkend: 350 km/u.

De prijs? Die is op aanvraag, maar zal ongetwijfeld even indrukwekkend zijn als de rest.

1

Image 1 of 15

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More