Bouchez:”De terrassen zullen opengaan op 8 mei”

MR heeft het moeilijk met “het smalend toontje” van Vandenbroucke.

Het zou wel eens kunnen dat Vivaldi straks struikelt over de ‘terrassenkwestie’. Dat Dedecker in Middelkerke de tafels en stoelen op 1 mei al op de dijk wilt zetten, is niet meer dan een akkefietje. Het is makkelijk om de Dedecker weg te zetten als een blaffende hond. Daar hoefde De Croo zelfs niet voor in beeld te komen. Van Ranst knapte het zaakje wel even op.

Problematischer is het misnoegde kind Vandenbroucke. Die heeft het laatste Overlegcomité nog altijd niet verteerd en wil koste wat kost gelijk krijgen. Hij komt nog maar eens met zijn schoolmeestervinger het domme volk op haar plichten wijzen. “Op 8 mei, gaan de horecaterrassen weer open. Maar enkel onder twee belangrijke voorwaarden”, benadrukte Vandenbroucke voor de Waalse tv-zenders. “Zeven op de tien 65-plussers moeten ingeënt en beschermd zijn, en de situatie in de ziekenhuizen moet merkelijk verbeterd zijn.”

Vooral ‘de manier waarop’, is bij de MR in het verkeerde keelgat geschoten. C’est le ton qui fait la musique. Denis Ducarme, kamerfractieleider van de MR, opende zaterdag in ‘La Libre’ de aanval de minister van Volksgezondheid. Hij heeft het bijzonder moeilijk “met het smalende toontje waarop Vandenbroucke na het Overlegcomité kwam zeggen dat zelfs de versoepelingen voor de horeca en voor de contactberoepen geen verworvenheden zijn”.

“Vandenbroucke moet beseffen dat volksgezondheid niet de enige verantwoordelijkheid is van de regering en dat hij geen premier is”, aldus Ducarme. Dat zijn harde woorden van iemand die in dezelfde coalitie zit. Hij kreeg meteen de steun van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez: “De minister van Volksgezondheid moet stoppen met het vertrouwen en het moreel van de Belgen te ondermijnen. De terrassen zullen opengaan op 8 mei. Dat garanderen wij.”

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More