Bouchez: “Jezus had het zelfs zo goed niet kunnen doen”

Koning verlengt de federale soap.

Aflevering 260: Koning Filip verlengt de opdracht van Geens. ”België is een mooi land, maar ook heel ingewikkeld.” Dat was de belangrijkste boodschap van de koninklijke opdrachthouder, Koen Geens, toen die terug kwam van zijn verslag aan de koning. Zijn opdracht is verlengd tot volgende week maandag.

“Ik heb twee belangrijke manieren en trefwoorden om voortgang te maken. Dat is vertrouwen en discretie, zodat het land zo snel mogelijk naar een nieuwe regering kan geleid worden”, zei Geens nog. Dat wisten we nog niet. “Signalen” houdt hij liever voor zichzelf.

Langs Vlaamse kant waren er de afgelopen week niet al te veel van die signalen, maar aan Waalse kwam de ene rookpluim na de andere. Ecolo-voorzitter Jean-Marc Nollet haalde de Vivaldi-coalitie nog eens uit de kast, terwijl die door alle andere partijen al lang naar containerpark is gebracht. Magnette vond een nieuw obstakel: de taxshift, maar dè kampioen van de krankzinnige one-liners was MR-voorzitter Bouchez. Dat van die taxshift had Magnette beter niet gezegd en dus liet Bouchez weten dat hij als informateur veel beter werk had geleverd als Magnette. “Zelfs Jezus had het niet zo goed kunnen doen”, zei de liberaal. Met zo’n quote haal je zonder meer de geschiedenisboekjes. Opzet geslaagd dus voor Bouchez.

Of Geens zal slagen in zijn opzet is een ander paar mouwen. Hij praat met tien partijen, maar zal zich toch nog blijven focussen op een regering met N-VA ern PS.

Conclusie: er is nog niets veranderd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More