Bouchez wil versoepelen, De Croo wil niet vooruitlopen

Onenigheid bij de liberalen van Vivaldi

In de bakermat van de Britse variant, Groot-Brittannië, komt premier Boris Johnson met een concreet plan van hoe ze de coronamaatregelen gaan afbouwen. De eerste fase start er op 8 maart. In ons land wil De Croo en zijn experten eerst bekijken wat de Britse variant eventueel doet, zal doen, of niet. De Croo wil geen meningen, alleen maar feiten. Zijn Waalse politieke broeder, partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez heeft echter wel een mening en ze is niet die van De Croo. Hij wil dat het Overlegcomité vrijdag versoepelingen aankondigt. “De bevolking heeft zuurstof nodig”, aldus Bouchez in ‘Het Nieuwsblad’. “Concreet betekent dat enkele snelle ingrepen voor de jeugd en de sociale contacten. Het reisverbod moet worden opgeheven. De horeca en culturele sector moeten perspectief krijgen. Zij moeten in de lente kunnen heropenen.” Hij geeft zichzelf in één adem ook meteen de titel van de man die het meest opkomt voor onze vrijheden.

Het is duidelijk dat het rommelt binnen Vivaldi. Van eenheid van commando, kan je bezwaarlijk spreken. Over meningen gesproken, ze hebben blijkbaar allemaal een andere. De Vlaamse partijvoorzitter Egbert Lachaert pleitte dit weekend nog voor het heropenen van de terrassen. De Croo komt niet verder dan de boodschap dat hij niet wil vooruit lopen op de feiten. “Er dreigen nog zorgwekkende curves”, aldus Boucher, die daarmee een duidelijke sneer geeft naar de ‘feiten’ van De Croo. “Faillissementen, depressies, zelfdodingen.”

Na de persconferentie van gisteren onthouden we alleen het gemarchandeer van een bang leider, van een chef kok die zijn gasten nog voor het diner komt uitleggen waar hij zijn patatjes koopt en hoe hij ze schilt, alvorens ze lasagna te serveren.

De minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke is ondertussen in geen velden te bespeuren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More