Boerentoren te koop!

KBC overweegt om de iconische Antwerpse wolkenkrabber te verkopen.

Het is stillekes in den boerentoren. Het gebouw uit 1928 is in renovatie, maar die werken blijken langer te duren dan aanvankelijk ingeschat. Er zouden nogal wat vervelende asbestlagen moeten verwijderd worden en dat is bijzonder tijdrovend.

Eigenaar KBC vraagt zich dan ook af of het nog de moeite is om na de sanering terug in het gebouw in te trekken. De toren moet namelijk opnieuw worden ontwikkeld from scratch. “Wij zijn een financiële instelling en geen vastgoedontwikkelaar”, luidt het bij KBC. Daarom bekijken ze wat het gebouw eventueel zou kunnen opleveren bij verkoop.

De Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling, Annick De Ridder (N-VA) denkt dat er heel wat mogelijkheden zijn om dit iconisch gebouw opnieuw een kloppend hart te geven. Zij bekijkt samen met KBC de mogelijke toekomstplannen. “De KBC-toren ligt in een zone die bestemd is voor centrumfuncties. Het is bijvoorbeeld toegelaten om er plaats te maken voor woningen, detailhandel, een restaurant en café, een hotel, kantoren en gemeenschapsvoorzieningen”, aldus schepen De Ridder.

Heb je nog een 60 tot 85 miljoen euro te veel op je spaarboekje, dan kan je wellicht volgend jaar je kans wagen voor een historische aankoop.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More