BMW toont erg bijzondere concept op Concorso d’Eleganza Villa d’Este (foto’s)

Het is namelijk de Garmisch, die in 1970 verloren ging.

Aan het Comomeer in Italië, in Cernobbio, is hotel Villa d’Este. Eromheen ligt een park van maar liefst honderd hectare: ideaal dus om autobijeenkomsten te organiseren.

Sinds 1929 vindt er dan ook het Concorso d’Eleganza Villa d’Este plaats. Tegenwoordig is het vooral een festijn voor liefhebbers van zeldzame klassiekers. Er worden soms ook bijzondere conceptauto’s of extravagante nieuwe auto’s voorgesteld.

Terug naar de Garmisch nu. BMW stelde die auto voor tijdens het Autosalon van Genève. Het was een studiemodel, die ontworpen was door Marcello Gandini. Later zouden designelementen van deze conceptauto doorgevoerd worden naar de allereerste 5-serie die in 1972 op de markt kwam.

En wat gebeurde er met de Garmisch? Wel, dat weet geen hond. Die ging na het Autosalon van Genève… kwijt, om nooit meer teruggevonden te worden.

Om een hommage aan Marcello Gandini te brengen, besloot BMW de auto opnieuw te bouwen. Dat was nog een hele klus, want meer dan enkele foto’s van de conceptauto hadden ze niet om op voort te gaan. Gelukkig hielp Marcello Gandini er zelf ook aan, om de Garmisch-replica zo getrouw mogelijk te maken.

Marcello Gandini, die veertien jaar lang aan de slag was bij Bertone, tekende ook pareltjes als de Lamborghini Miura en Countach, Alfa Romeo Montreal en Lancia Stratos.

1

Image 1 of 13

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More