BMW M5 Competition: voor wie de ‘gewone’ M5 niet beestachtig genoeg is (foto’s)

Waar blijven ze in godsnaam die paarden vandaan halen?

Tegenwoordig heeft ieder premiummerk zijn powersedan, maar eigenlijk was het BMW dat in 1985 het voorbeeld gaf met de allereerste M5. Die had een 3.5-liter grote, 286pk sterke zes-in-lijn in het vooronder.

Inmiddels zijn we enkele generaties verder. Onlangs werd de nieuwste M5 voorgesteld, maar die krijgt nu een nog straffer broertje: de M5 Competition.

Die heeft eerst en vooral nòg meer power. 625pk en 750Nm koppel, alstublieft! Genoeg om in 3,3 seconden van nul naar honderd te katapulteren. De sprint van nul naar tweehonderd neemt een luttele 10,8 tellen in beslag. De topsnelheid is net als in de ‘gewone’ begrensd op 250 km/u. Wie het M Driver’s package aanvinkt op de optielijst, die kan doortrekken tot 305 km/u.

Ook het onderstel is anders. De Competition ligt zeven millimeter dichter bij het asfalt, kreeg andere demperhydraulica, stuggere veren en aangepaste spoor- en stabilisatorstangen.

Schakelen gebeurt met een achttraps Steptronic en de Competition heeft, net als de gewone M5, een xDrive-vierwielaandrijving.

Aan de buitenkant moeten exclusieve 20-duimsvelgen en enkele details in de tint BMW Individual Shadow Line verraden dat u met een Competition onderweg bent. Natuurlijk helpt het typeplaatje op de achterkant daar ook wel bij.

Hoeveel dit beest moet kosten weten we nog niet. De vanafprijs voor de gewone M5 is net geen 120.000 euro.

1

Image 1 of 15

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More