Blote Patrick lokt geen volk (video)

173

De naakte waarheid over Kevin Janssens.

De mediabelangstelling voor de release van film ‘de Patrick’ was enorm. Wellicht had de factor bloot de aandacht getrokken. Jammer genoeg blijkt zich dat niet om te zetten in hoge bezoekersaantallen.

Op papier moest het een succes worden: we nemen een regisseur met internationale ervaring, we filmen veel bloot en we casten Kevin Janssens die we 17 kilo laten bijkomen (dat laatste schijnt promotioneel ook goed te werken) en we laten hem de hele tijd naakt rondlopen.

Maar in de eerste week kwamen er nauwelijks 6.500 mensen kijken. Dat cijfer zegt pas wat als je het naast de release van ‘een Tarantino’ legt die in een eerste week 125.000 bezoekers telt.

Blijkbaar gaan mensen hun huis niet uit voor een blote fluit, maar wel voor een mooi verhaal. Misschien dat daar net het schoentje (dat ze niet dragen) wringt. Het ‘is’ een mooi verhaal. De film draait niet om het naakt waarmee men promotioneel uitpakt, maar vertelt een mysterieus familiedrama. In de volksmond noemen we dat: ‘ne moeilijke film”. Een mooie,  niet commerciële film dus voor een geoefend publiek.

Mond-aan-mond-reclame is en blijft onbetaalbaar. Vermoed wordt dat menig kijker voor wat anders naar de cinema kwam en het vervolgens wat te ‘slapjes’ vond. 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur