Bloempot met gezichtsuitdrukkingen laat zien of plant dorst heeft (video)

Ai, er komt weer een hittegolf van jewelste aan. Dat betekent weer zuinig zijn met het water voor de plantjes.

Dankzij de slimme bloempot Lua zal je nooit meer een kostbare druppel water verkwisten. Lua laat namelijk door middel van emoticons weten wanneer het plantje nood heeft aan water en wanneer ze verzadigd is. Maar wacht, er is nog meer: de pot geeft ook een seintje wanneer er een gebrek is aan zonlicht, of net teveel.

Ze kan tevens knipogen naar jou, want de oogjes staan in verbinding met sensoren die beweging in haar nabijheid opmerken. Als jij langs de bloempot loopt, dan volgens Lua’s ogen jouw beweging. Een beetje zoals de vrouw als je weer langs de frigo loopt voor een biertje.

In een speciale app voer jij precies in wat voor plant je hebt gekocht. De app creëert een QR code, die de bloempot kan lezen. Op dat moment worden er verschillende parameters ingesteld die afgesteld zijn op het type plant en haar watertijden.

De crowdfunding loopt via Indiegogo. Je kunt Lua pre-orderen voor 99 euro. Als je er meer koopt, krijg je uiteraard een leuke korting. 

Als het doel van 30.000 euro niet voor de deadline gehaald wordt, dan krijgt elke koper zijn geld weer gewoon terug.

De uitdrukking ‘Zeg het eens met een bloemetje’ krijgt zo weer een andere dimensie.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More