Blockchaintechnologie uitgelegd in gewone mensentaal (video)

Deze week kwam het nieuws dat de ABN Amro bank binnenkort komt met een ABN Amro blockchain-rekening. Daarmee is ABN Amro de eerste bank die probeert de cryptowereld te omarmen, in plaats van er zich tegen te verzetten.

Ook Atari, het bedrijf dat dertigers en veertigers associëren met de populairste videogames uit hun jeugd, springt op de blockchain-trein. Het wat vergeten aandeel klom in een week tijd met ruim zestig procent. Het bedrijf heeft een belang genomen in een platform dat digitale entertainmenttoepassingen wil ontwikkelen op basis van de veelbelovende blockchain-technologie.

Blockchain wordt dus steeds meer bestempeld als een technologie die verschillende businessmodellen op zijn kop gaat zetten. Het heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot de grootste technologische revolutie sinds de opkomst van het internet. 

Maar vraag aan de gewone man op de straat wat blockchain precies inhoudt en grote kans dat hij van toeten noch blazen weet. In onderstaande video legt Bright-redacteur Bram van Dijk heel duidelijk uit hoe het allemaal werkt.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More