‘Black Panther’ verpulvert zoals verwacht records aan de box office

We hadden al een vaag vermoeden dat het epos over koning T’Challa van Wakanda het goed ging doen aan de kassa, maar het was spannend afwachten welke records allemaal gingen sneuvelen.

De nieuwe Marvel-film ging vrijdag in première en had zondagavond al 192 miljoen dollar (155 miljoen euro) opgeleverd. Dat is de op vier na hoogste opbrengst uit een openingsweekend ooit en het beste resultaat uit de eerste drie dagen van een film die in februari uitkomt. Dat record stond voordien op naam van de hilarische huurling Deadpool met 132 miljoen dollar.

Analisten verwachten dat dit bedrag maandag, een vrije dag in de VS in verband met Presidents Day, zal oplopen tot 218 miljoen dollar of 176 miljoen euro. Daarmee zal Black Panther ook de best scorende film in een lang weekend ooit zijn. Deze première is na de Avengers de tweede meest succesvolle ooit voor een Marvel-film. Wereldwijd heeft de film al 361 miljoen dollar opgebracht.

De prent over het beroemde Marvel-personage geldt nu al als mijlpaal omdat de cast vrijwel geheel uit donkere acteurs bestaat. Bovendien prijzen critici het onderliggende sociaal-kritische commentaar in het verhaal. De Amerikaanse media hebben Black Panther om die redenen al uitgeroepen tot ‘een fenomeen’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More