‘Black Lives Matter, een jaar later’

Beamen of ergeren.

Op 25 mei 2021 is het precies een jaar geleden dat George Floyd om het leven kwam door politiegeweld. Sindsdien staat de Black Lives Matter-beweging (BLM) wereldwijd scherp op het netvlies. Presentator Nadia Moussaid en journalist Clarice Gargard zoomen in op de Nederlandse kunst en cultuur die is geïnspireerd door BLM, tijdens de eenmalige uitzending Black Lives Matter, een jaar later.

Interessant om eens te kijken hoe de Nederlanders en hun open debatcultuur hiermee omgaan. Het wordt ergeren of beamen.

Black Lives Matter is naast een politieke beweging een maatschappelijke stroming met diepe wortels in de kunst en cultuur. Presentator Nadia Moussaid en journalist Clarice Gargard ontvangen gasten die een hoofdrol hebben gespeeld in de beweging in Nederland, met een aantal inspirerende culturele acts. Cultuur is de thermometer van de samenleving, loopt vooruit, weerspiegelt, voegt toe. In 2020 stond Black Lives Matter op de eerste plaats van de Power 100, de lijst die jaarlijks het krachtenveld in de internationale kunstwereld meet.

NPO2 / 25 mei, om 22:15 – 23:35 : ‘Black Lives Matter, een jaar later’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More