Bioveiligheidsraad moet advies geven over wijziging aan bestaande maïsveldproef

Sinds 6 april 2020 is een veldproef toegestaan met genetisch gemodificeerde maïs ​​voor een periode van 3 jaar. Het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) heeft op 4 januari een aanvraag ingediend om de veldproef te wijzigen. Het gaat om een vervanging van de genetisch gemodificeerde maïslijnen door hybriden die verkregen zijn door de genetisch gemodificeerde maïs te kruisen met niet-gemodificeerde maïs.

In overeenstemming met de procedure beschreven in het Koninklijk Besluit (KB) van 21 februari 2005, wordt de Bioveiligheidsraad gevraagd om een advies te geven over de mogelijke risico’s die deze wijzigingen met zich mee kunnen brengen. De Vlaamse Minister van Leefmilieu zal vervolgens ook haar advies moeten geven.

De definitieve beslissing om een wijziging van de maïslijnen toe te staan, ligt in handen van de federale Ministers van Volksgezondheid, Leefmilieu en Landbouw. In het verleden was er protest door sommige burgers tegen dergelijke proeven.

De brief van het VIB is hier integraal te lezen.


 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More