Biostatisticus Molenberghs wil onze mobiliteit beperken met een perimeter

Telecomdata verraden onze mobiliteit.

We worden op alle manieren in de gaten gehouden. Gisteren brachten we het verhaal over de politie die met de bewakingscamera’s in de straten op zoek gaat naar te grote taarten en teveel pizza’s om coronafeestjes op te sporen. Vandaag lezen we dat aan de hand van telecomdata is vastgesteld dat onze mobiliteit toeneemt. Het lijkt wel alsof – op commando van de wetenschappers – ons doen en laten wordt gemonitord.

Mensen worden herleid tot statistieken, statistieken leiden tot maatregelen. Er heerst een obsessie voor het getal. Vandaag is dat het getal 800, dat is de magische drempel voor het aantal dagelijkse besmettingen die we moeten bereiken. “Cijfers dalen nog met 7%. Aan dit tempo halen we pas binnen 14 weken de drempel van 800. Zonder bijkomende maatregelen zullen we het virus niet bedwingen en blijft er in ons land elke 14 minuten iemand overlijden aan COVID-19”, aldus de redenering van professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey.

En dus moet het strenger. Oplossing van Molenberghs: “Wat we sommige landen hebben zien doen, bijvoorbeeld Ierland, is de mobiliteit beperken door een perimeter in te stellen.” Volgens Molenberghs zijn er nog altijd veel te veel besmettingen, waardoor een exponentiële stijging voor een catastrofe kan zorgen.

Ooit was er een ‘geluksprofessor’, die luisterde naar de naam Lieven Annemans. De man was een pleitbezorger voor het welzijn van de mens in tijden van crisis. Hij werd door zijn collega’s meteen buitengewerkt. Sindsdien is er nergens nog tegenspraak en geven we onze vrijheid stukje bij beetje helemaal op.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More