Biostatisticus Molenberghs: “De cijfers waren voor de paaspauze al aan het krimpen”

De grote voorspeller wisselt van cijfers als van onderbroek.

“De paaspauze is nog maar net voorbij. Het effect ervan moeten we nu stilaan zien. De cijfers waren voor de paaspauze eigenlijk al aan het krimpen. Er was nog wel een stijging, maar die was dag op dag minder fel. De laatste drie dagen is het overgegaan in een daling”, aldus Biostatisticus Geert Molenberghs bij ‘HLN LIVE’.

We zijn Molenberghs al heel wat verzinsels gewend – denk maar over de cijfers van RSZ die hij verzon – maar de man verstaat de kunst om ons te blijven verbazen. Doch, nu kunnen we even echt niet volgen. “De cijfers waren voor de paaspauze eigenlijk al aan het krimpen.” Hoezo? Was het niet omdat de cijfers exponentieel gingen stijgen dat er een paaspauze nodig was. Wat komt deze professor Gobelijn dan beweren dat de cijfers al voor de paaspauze aan het krimpen waren?  Hebben we iets gemist in de communicatie, of zijn we hier getuige van een vreemd soort van manipulatie om het plaatje te doen kloppen? We horen het premier De Croo nog zeggen: “Aan de hand van de cijfers die nu voorliggen, kunnen we niet anders dan deze maatregelen te nemen.” Welke cijfers?

Volgens de professor krijgen we volgende week een piek in de ziekenhuisopnames.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More