BioNTech op zoek naar bijkomende productiepartners

De fabrikant van het coronavaccin Comirnaty BioNTech beweert te beschikken over een “complex netwerk van productiecapaciteit in Europa”. Naast de productie in de eigen fabriek in Mainz, loopt een deel van de productie bijvoorbeeld ook bij partnerbedrijven als Dermapharm bij Halle in Saksen-Anhalt en Polymun bij Wenen.

Bovendien wordt het vaccin Comirnaty gedeeltelijk geproduceerd en uiteindelijk in flacons gedaan in de fabriek van de Amerikaanse partner Pfizer in Puurs. En er is ook het Pfizer-netwerk in de VS. BioNTech-topman Uğur Şahin zei onlangs dat zijn bedrijf ook nog op zoek is naar meer partners voor extra productie.

In de fabriek in Marburg (Hessen) die BioNTech enkele weken geleden overnam van de Zwitserse farmagigant Novartis, start de productie in februari volgend jaar. Het bedrijf mikt op het eerste vaccin dat daar gemaakt wordt tegen eind maart.

Het duurt gewoonlijk ongeveer vier weken tussen de productie en de afgifte van het gecontroleerde vaccin. In de eerste helft van 2021 zullen in de fabriek naar verwachting 250 miljoen vaccindoses worden geproduceerd. Het in Mainz gevestigde bedrijf mikt op in totaal 750 miljoen doses voor de jaarlijkse productie.

Volgens BioNTech bevat elke flacon waarin Comirnaty wordt afgeleverd een hoeveelheid vaccin voor maximaal zes doses. Elke dosis moet 0,3 milliliter van het vaccin bevatten. Om de maximaal mogelijke hoeveelheid van zes doses per flacon te bereiken, zijn echter speciale spuiten en naalden nodig. Omdat deze niet overal ter wereld verkrijgbaar zijn, zijn de flesjes maar bedoeld voor vijf doseringen en zijn ze als zodanig goedgekeurd door bijvoorbeeld de EU, aldus het bedrijf.

Volgens het federale ministerie van Volksgezondheid kunnen nu in Duitsland zes doses uit één fles worden gehaald. Overtollig vaccin uit meerdere injectieflacons mag echter niet in één dosis worden gecombineerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More