Binnenkort op Netflix : ‘Loft’ (de Bollywood-remake)

De film is ondertussen volledig opgenomen en wordt verwacht deze zomer nog op Netflix te verschijnen.

In 2008 was er ‘Loft’, een film van Erik Van Looy naar een scenario van Bart De Pauw, die ‘Koko Flanel’ genadeloos van de troon stootte als meest bezochte Vlaamse film ooit. Zowel publiek als critici prijsden de film de hemel in en Van Looy had na ‘De zaak Alzheimer’ een tweede meesterwerk op zijn CV staan.

Twee jaar later kwam in 2010 een Nederlandse remake op de markt van regisseuse Antoinette Beumer. Ook deze prent deed het allesbehalve slecht en werd enkele jaren later zelfs verkozen tot ‘beste Nederlandse misdaadfilm’ van het afgelopen decennium door de bezoekers van thrillersite Crimezone.nl. En dan was er in 2014 ‘The Loft’, de grote Amerikaanse remake met opnieuw Erik Van Looy achter het stuur en Matthias Schoenaerts die nog eens in de huid van Filip, de lichtgeraakte vechtersbaas, mocht kruipen. Verwacht werd dat deze film potten zou breken voor beide Antwerpenaren maar het succes bleef echter uit en kon uiteindelijk ook op niet veel bijval van critici rekenen. Schoenaerts had zich gelukkig al meermaals bewezen in andere projecten en was sowieso al zeker van zijn zitje richting Hollywood maar voor Erik Van Looy stopte het avontuur daar. 

Nu, in 2021, komt er dus een vierde film over het welbekende verhaal van vijf getrouwde mannen die samen een loft huren om er stoute dingen in te doen. Deze zal geregisseerd worden door het Indische regisseursduo Abbas-Mustan en zal ‘Penthouse’ heten. Opvallend is dat deze versie een ander einde zou hebben dan het origineel om ook de mensen die reeds één van zijn voorgangers gezien hebben toch mee te trekken in het mysterie van de licht erotische thriller.

Toch maar kijken dan?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More