Bill & Melinda Gates Foundation beperkt financiële vrijheid van BioNTech

Het is geen geheim dat Bill en Melinda Gates in het Duitse bedrijf BioNTech hebben geïnvesteerd. Interessant is dat BioNTech volgens documenten van de Amerikaanse beurswaakhond SEC afspraken gemaakt heeft met die Bill & Melinda Gates Foundation. Zo kan het Duitse bedrijf onder welbepaalde voorwaarden in de toekomst geen cash dividend betalen aangezien dat de (geheime) afspraak is met het fonds van het echtpaar Gates.

Een bedrijf kan eventueel een cash dividend betalen als er winst gemaakt wordt. Een dividend is dan de vergoeding voor de aandeelhouders, naast een eventuele koerswinst van dat aandeel. In september 2019 werden aandelen van BioNTech aangeboden in de VS. Het ging om 212.74.588 aandelen, waarvan 3.038.674 aandelen eerder werden gekocht door de Bill & Melinda Gates Foundation.

Het mRNA-vaccin Comirnaty van BioNtech en Pfizer werd eind december goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA. Het is het eerste vaccin tegen COVID-19 dat in de EU voorwaardelijk groen licht kreeg. BioNtech ontstond als Petersberg 91. V V AG op 2 juni 2008. Op 11 december van dat jaar al werd de naam veranderd in BioNTech AG.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More