Bikini’s verboden in nieuw openbaar zwembad Brussel

Of toch op bepaalde dagen…

“Ik verwacht hier alle Brusselaars en mensen uit Anderlecht die dat willen”, verkondigde Vlaams minister voor Brussel, Media en Jeugd, Benjamin Dalle (CD&V) deze week vol trots aan de verzamelde pers. Hij vergat er evenwel bij te vertellen dat alle Brusselaars niet altijd welkom zijn in het “maatschappelijk-sociaal-culturele-zwembad”. Er worden namelijk aparte zwemuren georganiseerd voor vrouwen en ook boerkini’s zijn toegelaten.

“Onze waarden worden ondermijnd door de onkundige medeplichtigheid van sommigen”, twittert Georges-Louis Bouchez. “Boerkini toegelaten en gereserveerde uren voor vrouwen. De communitaristische waanzin gaat voort”. De MR-voorzitter wil dat Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) ingrijpt.

Dit tot cynisch jolijt van Theo Francken die meteen reageert: “Ter info: Sarah Schlitz is het ECOLO regeringslid dat de Islamisten Moslimbroeders van het CCIB subsidieert en de allereerste regeringscommissaris met hoofddoek benoemde in het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen (sic). Bouchez eist nu dat net zij ingrijpt. Hahaha.”

We hebben een klein vermoeden dat dit niet het laatste boerkini/monokini-incident van deze zomer zal zijn. Op vele Europese stranden is er alweer een tepelverbod. We zijn niet veraf van de installatie van een zedenpolitie.

In onze kustgemeenten wordt de monokini bijvoorbeeld nog gedoogd op het strand. In recreatiedomeinen gelden echter andere regels en staat het meestal letterlijk in het parkreglement dat mannen een zwembroek of -short moeten dragen en vrouwen een badpak of tweedelige bikini. Monokini is er met andere woorden verboden. Wie het negeert, kan van het domein worden verwijderd. `

Let wel, topless zonnen in een openbaar park valt niet onder het politiereglement en er kan dus in principe geen GAS-boete voor gegeven worden. Alleen als er een klacht komt zal de politie optreden en vragen om de borsten te bedekken.

En wat denk je ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More