Bijzondere Aston Martin zoekt nieuw baasje (foto’s)

Hij zag er naar Aston Martin-normen een beetje apart uit.

En dat was de Aston Martin V8 Vantage eigenlijk ook wel. Bij zijn introductie in 1977 werd hij ‘De eerste Britse supercar ooit’ genoemd, dankzij zijn topsnelheid van 274 km/u. Hij was losjes gebaseerd op de ‘gewone’ V8, maar kreeg wat meer power, een gesloten bult op de motorkap en een spoiler op het kofferdeksel.

De Aston Martin die hier wordt aangeboden, is bovendien een exemplaar uit de zogenaamde ‘Oscar India’-serie. In de dikke zeven jaar dat die in productie was, werden er welgeteld 291 exemplaren van gemaakt. In die tijd was hij niet erg gewild omdat het exterieur eigenlijk eerder Amerikaans dan Brits oogde. Maar doordat-ie zo zeldzaam is, is het nu net een gewilde klassieker.

Dit exemplaar kwam in 1979 van de band gerold en heeft sindsdien niet zo veel gebold: 24.150 mijl – zo’n 38.866 kilometer – om precies te zijn. Helemaal origineel is hij niet meer: zo werden de carburateurs vervangen door een elektronsiche injectie.

De auto zal weldra in Birmingham op de NEC Classic Motor Show verkocht worden. Ze verwachten dat hij ergens tussen de 90.000 en 110.000 pond zal opbrengen. Tussen 102.000 en 125.000 euro dus.

1

Image 1 of 18

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More