Bijsluiter Pfizervaccin waarschuwt voor zwangerschappen

We gaan blind een onbekende weg op.

In Groot-Brittannië zijn de vaccinaties gestart en daarmee werd ook de bijsluiter van het Pfizervaccin vrijgegeven. Die geeft informatie over de samenstelling, de wijze van toedienen en de bijwerkingen. De plek van de prik is bij meer dan 80 procent van de gevaccineerden achteraf pijnlijk. Daarna volgen vermoeidheid, spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, koude rillingen en koorts. In de meeste gevallen waren de bijwerkingen mild tot matig en na een paar dagen weer helemaal verdwenen. Tot daar het goede nieuws. De bijwerkingen kunnen met paracetamol behandeld worden.

Verontrustend is de waarschuwing voor zwangerschappen. “Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd moet een zwangerschap vooraf worden uitgesloten”, meldt de bijsluiter. Bovendien wordt aangeraden om na de tweede dosis minstens twee maanden te wachten om zwanger te worden. De reden: “We weten het niet!” Er zijn nog geen gegevens over hoe het vaccin werkt bij zwangere vrouwen. Om dezelfde reden wordt ook borstvoeding afgeraden.
We gaan dus blind een onbekende weg op.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More