Bijna Hitler-rel rond nieuwste boek King Connah

King Connah heeft een boek geschreven. Hij vertelt hoe hij het van afwasser tot sp.a-voorzitter schopte. Die jaren in het afwaskot en in de leiding van de jeugdkampen waaraan Conner deelnam, waren het begin voor al wat volgde.

De uitgever: “Het waren de jeugdkampen die Conner met beide voeten in de samenleving zetten, waar hij leerde luisteren, meeleven en helpen, waar een sterk geloof in de weerbaarheid van mensen groeide. Het is op die kampen dat zijn maatschappelijk engagement en zijn visie op de samenleving is ontstaan en dat zijn politieke strijd begon.”

Het is dan ook logisch dat de titel van het boek iets met die jeugdkampen te maken zou hebben. ‘Mijn kampen’ bijvoorbeeld. Dat was ook de werktitel die voorgesteld werd. King Connah had uiteraard geen zin in een Hitler-rel. Onterecht, want Mein Kampf betekent Mijn strijd. Het heeft niets met (jeugd)kampen te maken.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More