‘Bijna’ de roze trui dragen is makkelijker

Hield Remco Evenpoel zich in?

Het zal je maar overkomen dat je zo onopvallend bent, dat niemand zelfs maar in de gaten heeft dat je de roze trui pakt. Op het moment dat Remco Evenepoel over de meet reed, fantaseerden de presentatoren van Eurosport dat de Vlaamse kranten op roos papier zouden worden gedrukt. “Voor het eerst in 20 jaar weer een Belg in de roze trui”, kraaiden de vrolijke jongens. Geen van hen die in de gaten had dat een Hongaar de eer van het roze kreeg. Atilla Valter, heet de jongen, net iets minder bekend dan die andere Atilla. Weet je wel, de Hun?

Nuja, er is wel meer waar wij ons aan ergeren bij de verslaggeving op Eurosport. Jeroen Vanbelleghem (31) en ex-wielrenner Karsten Kroon (45) praten de boel ongeïnspireerd aan mekaar. Het is niet omdat je op een fiets hebt gezeten, dat je een commentator bent. De jongens hebben ‘het’ niet. Laten we het daar bij houden. Het verlangen naar de heraldische vertelkunst van de Sporza-tenoren Michel Wuyts en José De Cauwer is groot.

Terug naar de koers. Liet Evenepoel – in opdracht van de ploegleiding – bewust de roze trui liggen? Na afloop werd er ‘geen commentaar’ gegeven. Noch Evenepoel zelf, noch zijn ploegleider Lodewyck was bereid om in hun koerskaarten te laten kijken. We moeten het doen met de uitspraak van ‘s ochtends voor aanvang: “Roze interesseert me voorlopig niet.”

Een verstandige keuze van de Deceuninck – Quick-Step? Wellicht. Op die manier halen ze een beetje druk van de schouders van Evenepoel. Publiciteit haalt de poulain in overvloed en een roze trui krijgt pas haar ware glorie in Milaan, niet na zes ritten. Bovendien hoef je ze onderweg ook niet te verdedigen.

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More