Bij Open Vld worden de messen gewet

Voorzittersverkiezing verdeelt de Vlaamse liberalen

Op dit moment zijn er vier kandidaat-partijvoorzitters: Bart Tommelein, Egbert Lachaert, Els Ampe en Stefaan Nuytten.

Ondernemer en fiscalist, Stefan Nuytten, zette zichzelf op de politieke kaart met het Neutelied, een ludieke manier om de boodschap mee te geven dat we niet langer moeten ‘neuten’. Nuytten, neutelied, neutebier: heel grappig allemaal, maar te weinig gewicht om kans te maken als voorzitter.

Els Ampe prodeerde indruk te maken op de De Afspraak , maar kreeg van columnist Noël Slangen te horen dat ze kansloos was.

Blijven er twee ‘ernstige’ kandidaten over. Federaal fractievoorzitter Egbert Lachaert haalde bij de voorzittersverkiezing 40 procent van de stemmen en wordt door Vincent Van Quickenborne op handen en voeten gedragen. Dit tot grote ergernis van de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein. Tommelein en Van Quickenborne gaan openlijk en woordelijk met mekaar op de vuist. De uitspraak van Bart Somers – dat andere Open Vld kopstuk – is voor Tommelein meer dan welkom. In De Zondag zegt Bart Somers dat Tommelein een goed voorzitter zou zijn. “Ik bewonder wat Bart gedaan heeft in Oostende”, zegt de Bart van Mechelen. “Zijn nalatenschap in de Vlaamse regering is indrukwekkend.”

Maar hoe zit het met de huidige voorzitter? Haar vrijage met de Waalse PS is Gwendolyn Rutten niet goed bekomen. Sinds enkele weken, lijkt ze van wel van de aardbodem verdwenen. Vreemd, want je kan moeilijk ontkennen dat er in ons land op dit moment werk is aan de politieke winkel.

Het is niet bekend of Rutten een nieuw mandaat ambieert.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More