Bij andere clubs vlieg je voor minder buiten

Anderlecht scoort drie op twaalf en boert gewoon verder.

We zijn vijftien speeldagen ver en RSC Anderlecht sprokkelde 25 van de 45 punten. Ze wonnen amper vijf keer. Vrijdag behaalden ze hun achtste gelijkspel van dit seizoen: 2-2 tegen Zulte Waregem. Bij AA Gent hebben ze al voor de derde keer dit seizoen hun trainer wandelen gestuurd. Bij Anderlecht doen ze – naar eigen zeggen – niet mee aan “gazettenpraat” en begrijpen ze niet dat er over een crisis wordt gesproken.

De Brusselse ploeg blijft in ‘the process’ van goudhaantje Kompany geloven. We vragen ons af wanneer de genialiteit van de theorie eindelijk werkelijkheid wordt. Misschien ben je niet per definitie een geniale coach als je een geniale speler was. Misschien is het niet voldoende om het goed te kunnen uitleggen. Zoals een bord niet liegt in een restaurant, liegen de cijfers niet in het voetbal. Het is gewoon niet goed (genoeg) voor een ploeg als Anderlecht. Toch benadrukt het bestuur dat Kompany “niet ter discussie staat”. Maar is dat in de douches ook zo? Voorlopig wordt er niet gemord. Of beter, we horen het (nog) niet.

“Het is heel simpel. De verwachting is bij ons elke match dat we voor de drie punten gaan en dat we ze ook moeten pakken. Dat is de verwachting voor elke trainer en speler van Anderlecht”, vertelt Kompany op de persconferentie. “De jongens hebben gevochten, we hebben alles gegeven. Ik kan ontevreden zijn, en dat ben ik ook met het resultaat, iedereen is dat, maar als ik objectief blijf, hebben de jongens alles geprobeerd.”

Maar met mooie woorden alleen koop je geen brood.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More