Bij AliExpress verkopen ze de ideale oplossing om niet geflitst te worden (foto’s)

Last van een zware rechtervoet en geregeld dure fanmail in de brievenbus? Allicht is dit misschien wat voor jou. Al is het wel redelijk illegaal natuurlijk.

Geflitst worden is niet leuk. De makkelijkste manier om niét geflitst te worden, is niet te snel rijden. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die graag hun twee- of vierwieler op z’n staart trappen en toch niet op een boete zitten te wachten.

Zo’n mensen gingen vroeger aan de slag met vernis of haarlak, maar de flitsers van tegenwoordig kijken dwars door zo’n blinkend laagje heen. Huishoudfolie schijnt nog wel te werken, maar dat is natuurlijk ook redelijk opvallend.

Bij AliExpress hebben ze nu iets nieuws. Achter je nummerplaat monteer je een magneet, die je met een afstandsbediening vanuit de auto kunt activeren. Op je nummerplaat kleef je vervolgens een metalen voorwerp, dat als twee druppels water op een blad van een boom lijkt. Meneer de agent denkt dus dat er per abuis een blaadje op je nummerplaat bleef kleven, maar die is intussen gedeeltelijk onleesbaar – en dus ongeldig wanneer geflitst. Mocht de politie je toch doen stoppen, schakel je eerst de magneet uit en het blaadje ‘dwarrelt’ van je nummerplaat. Een complete set met twee metalen blaadjes kost 31 euro, een extra pakje bladeren kan je kopen voor 6 euro.

Tot slot willen we toch nog even meedelen dat een nummerplaat opzettelijk onleesbaar maken, redelijk verboden is. Wie gepakt wordt, loopt kans op een celstraf van drie maanden plus een boete, die kan oplopen tot zesduizend euro.

1

Image 1 of 3

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More