Big Brother verbant zichzelf van de sociale media

Vernietigt het Big Brother-format zichzelf?

Big Brother – de lofzang aan de banaliteit – is het slachtoffer geworden van haar eigen nonsens. Alles en iedereen moet alles van iedereen, 24 op 24, kunnen bekijken. Dat principe moeten de kandidaten van Big Brother accepteren. Er lopen nogal wat minder getalenteerden rond die dromen van een televisiecarrière en die zien in Big Brother de gedroomde kans om het te maken als BV. Je zou ook voor Tempation Island kunnen gaan, maar als je geen abonnement op de fitness hebt en je lichaam niet beschadigd is door te veel tattoos, is Big brother een gedroomd alternatief. Wat betekenen 100 dagen opsluiting tussen ego’s die zijn uitgekozen om met mekaar te boten, als je daarna levenslang wereldberoemd kan zijn.

Maar zo werkt het natuurlijk niet. Realityshows zijn uitlach-tv waarmee de gaten tussen de reclameblokken goedkoop kunnen worden opgevuld. In tegenstelling tot fictie willen de hoofdpersonages van een reality als het ware betalen om te mogen mee doen en dat scheelt een slok op de borrel.

Het reality-format schuurt echter tegen haar eigen grenzen aan. De maatschappij is veranderd met #MeToo. Een camera mag alleen nog draaien als het politiek correct kan. Vroeger waren deelnemers van Big Brother vogelvrij en kon je hen uitlachen en belachelijk maken zoveel je maar wilde. Betty uitlachen met haar (rondborstige) lach, staat vandaag gelijk bodyschaming en is not done. Adverteerders gaan zeuren als er ook maar een schijn bestaat van de schending van de #MeToo- of Black Livers Matter-ideologie.

“Bij ‘Big Brother’ hebben ze de afgelopen dagen enorm veel haatreacties ontvangen en daar hebben de makers nu genoeg van”, lezen we in ‘Het laatste Nieuws’. De makers kan het uiteraard geen ene fluit schelen, want alle aandacht staat gelijk aan kijkcijfers en kijkcijfers duwen de prijs van de reclame omhoog. Nee, de adverteerders morren. En dus flikkeren de makers zichzelf noodgedwongen van de sociale media. De Facebookpagina wordt offline gehaald en ook op Instagram is het genoeg geweest. “Volgers, ik heb jullie al een waarschuwing gegeven. Genoeg is genoeg. De persoonlijke aanvallen gaan te ver”, klinkt het nog in de Instagramvideo. Wanneer en of de pagina weer online zal

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Big Brother 2021 (@bigbrothernlbe)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More