Biden geen fan van wietrokers in zijn kabinet

De regering Biden werkt aan federale wetgeving voor de legalisering van medicinale cannabis. Toch lijken ze zelf niet zo’n fan van mensen die al eens op de groene toeter blazen. 

Vanuit Washington D.C., dat in 2015 het bezit van marihuana voor recreatief gebruik legaliseerde, komen berichten dat Joe Biden beter eens een plaat van Bob Marley zou opleggen. 
Zijn kabinet blijkt immers stafmedewerkers ontslaan, omdat ze ooit cannabis hebben gebruikt.

The Daily Beast meldde vorige week dat “tientallen jonge Witte Huis-medewerkers zijn geschorst, gevraagd om ontslag te nemen, of in een afgelegen werkprogramma geplaatst vanwege marihuanagebruik in het verleden. En dat terwijl sommige stafleden, voordat ze formeel bij de regering kwamen, te horen kregen dat men marihuanagebruik uit het verleden door de vingers zouden zien.”
Maar achteraf bleken ze dus toch koudweg ontslagen te worden.

Vrijdag bevestigde het Witte Huis het rapport door op Twitter te zeggen: “Het komt hierop neer: van de honderden mensen die zijn aangenomen, zijn slechts vijf mensen die in het Witte Huis zijn gaan werken, niet langer in dienst als gevolg van dit beleid.” 
Ze reppen echter met geen woord over de geschorsten of over de zaken die nog in behandeling zijn.

Maar waarom doet Biden dit? Hij was toch een vriend van de stoner?
Zogezegd zou het hierover gaan: “Het zal onze nationale veiligheid effectief beschermen”. Daar voegt het kabinet nog aan toe dat ze “het beleid zullen moderniseren om ervoor te zorgen dat getalenteerde sollicitanten, met beperkt marihuanagebruik, niet zullen worden uitgesloten van het dienen van het Amerikaanse volk.”

Met andere woorden: ‘het is voor de veiligheid, maar we gaan het wel zo snel mogelijk veranderen.’

Dat houdt natuurlijk geen steek. Om dan nog te zwijgen over de vraag hoe het een positief effect zou hebben op de nationale veiligheid.

De belangrijkste reden waarom de veiligheidsdiensten het drugsgebruik van een kandidaat nagaan, is om te zien wie vatbaar is voor chantage door een buitenlandse regering. 

Nochtans denken wij niet dat een wazigaard die al eens een lange blaadje vouwt, zich daarover zo hard schaamt dat hij de nucleaire codes gaat overhandigen aan het Kremlin.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More