Bezoek eens een pretpark met Bijbelse proporties (video)

Mocht Noah beslist hebben zijn Ark in België te bouwen, dan zouden zijn nazaten nu nog steeds aan het wachten zijn op de nodige bouwvergunningen.

Zoveel geduld had de controversiële Australiër Ken Ham niet en hij bouwde in de Amerikaanse staat Kentucky een exact kopie van Noah’s Ark met de afmetingen zoals die beschreven staan in de bijbel. Zeven verdiepingen hoog en 200 meter lang dus.

Maar behalve de reusachtige Ark vind je er nog religieuze constructies in het pretpark Ark Encounters. Zo is er een replica van de Toren van Babel, een Ommuurde Stad, een kopie van een Midden-Oosters dorp uit de eerste eeuw na Christus, een restaurant met 1.500 zitplaatsen, souvenirwinkeltjes en andere attracties. Het pretpark werd volledig gefinancierd door private middelen.

Ham is trouwens een echte creationist. Zo is hij er heilig van overtuigd dat God alles schiep op zes dagen tijd en dat er ook dinosaurussen op de Ark van Noah hebben gezeten.  Iedereen die in het park werkt moet trouwens zijn geloof delen. Zo moeten de medewerkers van ‘Ark Encounters’  een geloofsverklaring ondertekenen waarin staat dat homoseksualiteit een zonde is, dat de wereld 6.000 jaar oud is en dat alles wat in de Bijbel staat de waarheid is.

Sinds de opening in 2016 is het nog wachten op de vloedgolf van bezoekers. Het kostte ruim 92 miljoen euro om het park te bouwen. Ham had gehoopt op zo’n 2,4 miljoen bezoekers per jaar, maar er komen jaarlijks slechts 860.000 geïnteresseerden opdagen.

Misschien dat een schietgebedje helpt?

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More