Bewonder het noorderlicht eens vanuit een verwarmde luxe iglo (foto’s)

Er zijn maar weinig natuurfenomenen die indrukwekkender zijn dan het noorderlicht.  Helaas wordt het in de toekomst misschien heel moeilijk om het spektakel nog te kunnen gadeslaan.

Volgens wetenschappers die de geschiedenis van zonnevlekken en zonnewinden in de voorbije vierhonderd jaar in kaart hebben gebracht, gaat de zon een zeer kalme periode tegemoet. Een rustige zon betekent dat het noorderlicht een uitzonderlijke gebeurtenis wordt.

Hoog tijd dus om een bezoekje te brengen aan Lapland. U bent een geboren koukleum? Geen nood, want het Golden Crown – Levin Iglut biedt volledig geïsoleerde en verwarmde glazen iglo’s aan in een oase van rust bovenop de Utsuvaara Fell

De iglo’s van Golden Crown zijn voorzien van een eigen badkamer met een douche en een haardroger. Ze bieden uitzicht op de bergen en hebben ook elektronisch verstelbare bedden. Gasten hebben toegang tot een gemeenschappelijke houten tipihut met een open haard en barbecuefaciliteiten. Er is ook een seizoensgebonden restaurant, geopend van november tot eind april. Gezellig, toch?

1

Image 1 of 7

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More