Bewakingsbeelden tonen Peter R. De Vries vlak voor de aanslag (video)

Op de tape zijn de fatale schoten te horen.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) is dinsdagavond rond 19.30 uur neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries zou aan het hoofd geraakt zijn en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Op dit moment vecht hij voor zijn leven. YouTube heeft ondertussen honderden filmpjes verwijderd waarop het slachtoffer te zien was.

Op de A4 bij Leidschendam zijn dinsdag twee personen klemgereden door de politie. De verdachten werden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, meldt de politie. ‘We denken dat hier ook een mogelijke schutter bij zit.’

Er werden in totaal drie verdachten aangehouden. Een achttienjarige Amsterdammer is intussen weer vrijgelaten. Een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit en een 21-jarige man uit Rotterdam blijven aangehouden.

Op bewakingsbeelden is Peter R. de Vries te zien vlak voor de aanslag. Even later zijn ook schoten te horen.

Bart De Wever vraagt op Twitter om de strijd tegen de drugsmaffia ernstiger te nemen. “Wanneer gaat men in dit land de strijd tegen de drugsmaffia echt serieus nemen?”, schrijft hij. “Wat in Nederland vandaag gebeurt, zal morgen hier gebeuren.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More