Beurzen halen recordcijfers ondanks Corona

De Bel-20 bereikt het hoogste peil in 12 jaar.

Het is van november 2007 geleden dat de Bel-20 – de 20 belangrijkste aandelen in België – nog zo hoog stond: 184,27 punten. Ook de beurzen van New York scoren met recordcijfers. Het optimisme van de beurzen is opmerkelijk, want er zijn nogal wat internationale gebeurtenissen die  voor zenuwachtigheid hadden kunnen zorgen.

Het coronavirus dreigt China te verlammen en maakt dag na dag meer slachtoffers. Er waren de spanningen in Iran, conflicten met Turkije, en de Brexit. Of is het zo simpel als de een zijn dood, de ander zijn brood is? China doet er alvast alles aan om aan te tonen dat het coronavirus geen impact heeft de economie en de Chinese president Xi Jinping heeft verkondigt dat de groei al bij al zou meevallen.

Het gaat dus goed, maar net daarin zien velen dan weer de voortekenen van een nakend verval. Experten wijzen erop dat er de voorbije 10 jaar geen grote correcties zijn geweest en dat die er dus naar alle waarschijnlijkheid zit aan te komen. Wie op korte termijn denkt, loopt een risico, wie te optimistisch is, is naïef en wie de beurs kan voorspellen heeft een glazen bol.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More