Beul van Raqqa eist een Belgisch proces

Anour Haddouchi (35), bekend als de beul van Raqqa, wil in België berecht worden.

‘De Belg’ zoals Haddouchi in het Syrische Raqqa werd genoemd, had als specialiteit hoofden afhakken. Dat zou hij zo’n 110 keer hebben gedaan. In 2014 verliet hij met zijn vrouw en twee kinderen ons land om te gaan strijden voor ISIS. Volgens de Belgische inlichtingendiensten was Haddouchi een invloedrijk lid van ISIS en zou hij mee de aanslagen in Europa hebben gefinancierd. Haddouchi was goed bevriend met Abrini, die een sleutelfiguur was in de aanslagen van Brussel en Parijs,  en die nu in een Belgische cel zit.

Op de vraag waarom ze hem de ‘beul van Raqqa’ noemen, antwoord Haddouchi niet, tenzij met een brede glimlach. Hij geeft toe dat hij veel burgers heeft omgebracht, maar wel omdat het een noodzaak was, een gevolg van de sharia-wetgeving.

De sharia is een gedragscode die door ISIS op scherp werd gesteld. Een persoon die overspel pleegt in het huwelijk bijvoorbeeld, moet gestenigd worden. Homoseksuelen krijgen meteen de doodstraf. En wie zich bezondigt aan diefstal, verliest zijn rechterhand en linkerbeen, om er maar enkele te noemen.

Haddouchi wil met zijn vrouw en kind terugkeren naar België. “Ik ben een Belgisch staatsburger”, zegt Haddouchi. “Als ik veroordeeld word, zou dat in België moeten zijn.”

Hij wil natuurlijk liever voor onze rechters staan dan zich tegenover zijn sharia-wet te moeten verantwoorden, waarvoor hij eigenhandig tientallen keren de straffen heeft uitgevoerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More