Betekent gokschandaal het einde voor Ibrahimovic?

Ook god kan tegen de lamp lopen.

Arrogantie kan je je kop kosten. Zlatan Ibrahimovic vindt zichzelf geniaal en heeft van de heilige ‘drievuldigheid’ een ‘viervuldigheid’ gemaakt. Ja, hij heeft (bijwijlen) gouden voeten, maar ook een grote mond.

De Zweedse krant ‘Sportbladet’ komt met het nieuws dat Zlatan mede-eigenaar is van het op Malta gevestigde gokkantoor Bethard. Bij Bethard kan gegokt worden op voetbalwedstrijden in onder meer de Serie A, WK-kwalificatie en de Europa League. Dat zijn competities waaraan Zlatan zelf deelneemt, met AC Milan en de Zweedse nationale ploeg. De FIFA en de UEFA bepalen dat spelers die financiële banden hebben met gokbedrijven in geen geval mogen deelnemen aan competities waarop via dat bedrijf gegokt kan worden. Het gokkantoor blijkt een lekker vetpotje te zijn. Uit het jaarverslag van ‘de firma’ blijkt dat Bethard het afgelopen jaar een winst van ruim 300 miljoen euro maakte.

Ibrahimovic riskeert niet alleen een boete van maximaal honderdduizend euro – wat zakgeld is voor de man – maar hij kan ook voor drie jaar worden uitgesloten van alle voetbalgerelateerde activiteiten. Als je bijna veertig bent, betekent dat zoveel als een abrupt einde van de voetbalcarrière.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More