Bestuurder van Luxemburgs mondmaskerbedrijfje Avrox neemt ontslag

Het omstreden Luxemburgse mondmaskerbedrijfje Avrox heeft de raad van bestuur herschikt.

Op vrijdag 8 januari 2021 nam de Fransman Stéphane Komodzinski immers ontslag als bestuurder van Avrox SA. Komodzinski werd op 21 juni 1971 in Hayange geboren.

De Fransman werd volgens de officiële akte opnieuw aangesteld op 20 maart 2020 in het begin van de coronacrisis. Zijn aanstelling zou normaal gezien tot in 2026 duren. Zijn eerste aanstelling als bestuurder van de firma vond al plaats in 2018. Komodzinski was bestuurder klasse B van Avrox en zetelde in die hoedanigheid in de raad van bestuur van het postbusbedrijfje.

Volgens een gespecialiseerde website was de Fransman ook betrokken bij de Luxemburgse ondernemingen Aures Services SA en Erynis SA. Bij Aures nam hij in 2019 ontslag. Komodzinski was volgens een officiële akte zelfs oprichter van Erynis in 2006.

Morgen krijgt minister van Defensie Dedonder kritische vragen in de bevoegde Commissie van De Kamer over het mondmaskerdossier en dan meer bepaald de referentie van Avrox. Die referentie zou een schermbedrijfje op belastingparadijs Mauritius zijn. 

De toekenning van de bestelling aan het toen ongekende postbusbedrijfje Avrox uit Luxemburg door Defensie deed vorig jaar veel vragen rijzen. Kamerlid Michael Freilich (N-VA) beet zich toen vast in het dossier en ontdekte al een aantal vreemde elementen. Volgens Het Laatste Nieuws zou er op dit ogenblik nog een onderzoek lopen naar de toekenning van de bestelling aan Avrox.   

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More