Bestorming van Capitool levert hilarische memes op (foto’s)

Een QAnon-sjamaan.

Het Amerikaans woord van 2021 staat al vast. Als je dacht dat dit jaar alles terug naar het normale zou keren, dan ken je Jake Angeli nog niet. Deze complotdenker is uitgegroeid tot het gezicht van de bestorming van het Capitool in Washington.

De zwaar getatoeëerde man met speer, hoorns en bontmutsje drong binnen en nam zelfs plaats op de stoel van vicepresident Mike Pence en liet zich triomfantelijk fotograferen. Belgische senatoren, letten jullie even op? Dat is pas wat wij noemen: leven in de brouwerij.

Hij is een fervent aanhanger van QAnon, een verzamelnaam voor zotten die complottheorieën aanhangen rond de mysterieuze boodschapper ’Q’, die allerlei geheimen en schandalen binnen de Amerikaanse overheid naar buiten zou brengen, bijvoorbeeld over vermeend kindermisbruik en zelfs satanisme.

Als dat al niet genoeg redenen zijn om de creativiteit in elke meme-bedenker naar boven te brengen, dan is het wel het gemak waarmee dit groepje ongeregeld één van ’s werelds best beveiligde plaatsen kon binnendringen. 

Het zogenoemde Metropolitan Police Department van de stad had alle 3750 beschikbare agenten ingezet. Ook agenten van de Park Police en de Secret Service waren aanwezig in de stad. 

En toch leek de inname van het Capitool nog gemakkelijker dan Van Ranst te overtuigen eens zijn klep te houden op Twitter.

Het leverde enorme kritiek op vanuit de Democratische zijde. Maar ook voldoende inspiratie voor een deel hilarische memes.

Eén ding is zeker, het zal in een stuk saaier worden in de Amerikaanse politiek na de eedaflegging op 20 januari.

1

Image 1 of 29

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More