Beschamende vaccinatiecampagne verpest economisch herstel in de EU

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Economen waarschuwen dat de problemen in de Europese vaccinatiecampagne grote economische gevolgen zullen hebben. De achterstand op de VS kan ons volgens hen duur te staan komen. Politici als Emmanuel Macron zeggen dan weer dat dit gecompenseerd kan worden door grotere investeringen.

Het lijkt erop dat de VS erin zal slagen tegen hun nationale feestdag een vaccin te zetten bij elke volwassene die dat wil. Dat is op 4 juli, binnen drie maanden. Daar kan de EU enkel van dromen.

Op dit moment wijzen de schattingen erop dat wij tegen dan pas genoeg vaccins ter beschikking hebben om ongeveer 70% van de bevolking in te enten. En hoe lang het dan nog duurt voor die prikjes ook effectief gezet zijn, daar hebben we het raden naar.

Economen waarschuwen dat de trage vaccinaties in de EU een enorme impact zullen hebben op de economie. Op zich is dat logisch, maar uit onderzoek blijkt nu dat het grote verschil met de VS nog meer invloed zal hebben dan eerst verwacht.

Nu er in de EU dan ook nog eens een interne politieke strijd aan de gang is, zit beterschap er schijnbaar niet meteen in. Bijvoorbeeld Oostenrijk begint zich op de borst te kloppen, en een groter aandeel van de huidig beschikbare vaccins op te eisen.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More