Berx woonde omstreden, geheime vergadering bij

De Bilderberg-conferentie: daar waar de machtigen der aarde geheime vergaderingen houden en geheime deals sluiten. Op de conferentie die Cathy Berx bijwoonde, werd er onder andere de ‘post-truth’ wereld besproken…

De eerste Bilderbergconferentie werd georganiseerd in 1954. De aanleiding was toen de verzuurde relatie tussen Europa en de US of A. Sindsdien worden ze regelmatig gehouden.

Er hangt een groot mysterie omheen deze politieke conferenties. Ze hebben dan ook een heel erg geheim karakter, en zonder uitnodiging kom je er niet binnen. Het zou speciaal zo geheim gehouden worden, opdat mensen met nogal aparte opvattingen geen schrik zouden hebben eraan deel te nemen wanneer ze gevraagd worden. Journalisten zijn er uiteraard niet welkom, tenzij ze uit het juiste hout gesneden zijn, een selectieve pen hebben en persoonlijk uitgenodigd worden.

De Bilderbergconferenties zijn altijd nogal omstreden geweest. Het is immers niet ondenkbaar dat, op deze geheime vergaderingen met de groten der aarde, er beslissingen genomen worden die eigenlijk niet zo heel democratisch zijn. 

In 2018 was niemand minder dan Cathy Berx één van de genodigden. Thans is zij bekend als de harde tante die met stalen vuist Antwerpen opnieuw in lockdown dwingt, toen was ze nog gewoon gouverneur van de provincie Antwerpen. Er was toen trouwens nog een Belg aanwezig: Charles Michel, die we toen nog kenden als premier.

De punten die toen op de agenda stonden? We sommen ze even op:

– Populisme in Europa
– Ongelijkheid
– De toekomst van arbeid
– Kunstmatige intelligentie
– Vrijhandel
– Amerika’s wereldleiderschap
– Rusland
– Kwantumcomputers
– Saoedi-Arabië en Iran
– De post-truth wereld

De post-truth wereld. Da’s een politieke strekking waarbij leiders beroep doen op emoties, en niet op objectieve feiten. De waarheid is eigenlijk niet echt van belang: wat de mensen geloven is dat wel. In een post-truth wereld, krijgen mensen in de media als het ware ‘filterbubbels’ – nu we tegenwoordig toch bubbels en zo hebben – te zien: een verdraaide waarheid, zoals ze die moeten geloven en moeten zien.

Volgens sommigen is het hele klimaatbeleid een voorbeeld van zo’n post-truth. Maar met een beetje fantasie zou je ook de hele corona-crisis zo kunnen zien. Volgens sommigen wordt de hele pandemie georchestreerd, om de wereldbevolking tot een vaccin te dwingen. Een onderzoek dat aantoont dat lockdowns geen levens gered hebben bijvoorbeeld: je zal het zo snel niet in de gesubsidieerde media zien verschijnen.

Voor alle duidelijkheid: we doen geen oproep om de nieuwe, verstrengde maatregelen de boycotten, of te gaan betogen tegen mondmaskers. We beweren ook niet dat de corona-crisis zo’n post-truth ding is. Maar we vonden het feit dat Cathy Berx er aanwezig was wel het vermelden waard, nu ze zo in the picture staat…

 
 
 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More