Bentley geeft volgend jaar gratis goud weg (foto’s)

Ideaal voor wie een ietwat bijzondere Britse vierwieler wil.

Op 18 januari 1919 richt ene Walter Owen Bentley het automerk op. Hij maakt sportwagens om mee te doen aan de 24 uur van Le Mans. Niet onverdienstelijk trouwens, want de Bentley’s gaan vaak als eerste over de eindmeet.

In 1931 wordt Bentley overgenomen door Rolls-Royce. Het is de bedoeling dat Bentley de sportieve tak van Rolls-Royce wordt, maar vaak zijn Bentley’s eigenlijk gewoon Rolls-Royces met een minder hoekige grille. In 1998 wordt Bentley overgenomen door de Volkswagen Group.

Volgend jaar zal Bentley dus honderd jaar bestaan en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wie er in 2019 één bestelt, die zal – of het nu een Bentayga, een Continental of een Mulsanne is – een Centenary-versie krijgen.

Concreet krijgen deze feestnummers met goud afgewerkte badges met daarop 1919 – 2019. ook het stuur, de versnellingspook en de sleutel krijgen een dergelijk embleem. In het interieur zullen gouden stiksels terug te vinden zijn.

Waarom die extra bling-bling? Simpel: de eerste Bentley’s kregen ook hier en daar een gouden afwerking. En het mooiste van allemaal: je hoeft voor deze Centenary-afwerking geen cent bij te betalen.

Hopelijk voor Bentley vinden heel wat oliesjeiks, voetballers, rappers en ook andere mensen hierdoor vlotjes de weg naar de Bentley-showrooms. Het Britse automerk kreeg dit jaar immers al een verlies van jewelste te slikken.

1

Image 1 of 11

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More