Bende van Nijvel: extreem-rechtse Dieter Ludwig vestigde zich als garagist in 1984

Een paar weken geleden werd DNA genomen van Dieter Ludwig (1937-2006). Ludwig was volgens de oprichter en beheerder van de site bendevannijvel.com een extreemrechtse garagist.

In maart 2021 werd zijn lichaam voor DNA-analyse opgegraven door de speurders van de Cel Waals Brabant.

Volgens de site zou Ludwig in contact gestaan hebben met Madani Bouhouche. Madani Bouhouche (14 juni 1952 – 22 november 2005) was een voormalig Belgisch rijkswachter, die in 1995 veroordeeld werd voor verschillende zware misdaden, waaronder twee moorden. Hij werd herhaalde malen in verband gebracht met de Bende van Nijvel. Niet iedereen gelooft dat Bouhouche echt overleden is.

Begin december werd eveneens in Eigenbrakel (Braine-l’Alleud) het lichaam van stuntman Alain Vinckx (1946-1987) opgegraven. Hij lag begraven op de begraafplaats van deelgemeente Ophain-Bois-Seigneur-Isaac. Politiecommissaris Stéphane Vanhaeren verklaarde toen dat onderzoeksrechter Martine Michel de onderzoeksopdracht liet uitvoeren “om gebruik te maken van de nieuwste beschikbare DNA-analyses.”

In Braine-l’Alleud vond op vrijdag 27 september 1985 omstreeks 20u10-20u15 een ‘hold-up’ plaats op supermarkt Delhaize. Op de parking merken de daders de aanwezigheid op van een camionnette. Ze vuren tot acht keer toe op deze camionnette. De bestuurder, getroffen door een kogel, is op slag dood. De passagier, zijn zoon, wordt eveneens gewond door een kogel.

Interessant is Ludwig volgens de Kruispuntbank van de Ondernemingen (KBO) aan de slag ging als garagist (officieel: Detailhandel in motorvoertuigen) vanaf begin 1984. In oktober 1997 werd de activiteit stopgezet.

Belangrijk is dat de Bende in twee golven actief was: in de periode 1982 en 1983 en vervolgens in 1985. De ‘hold-up’ in Eigenbrakel was de eerste hold-up van die nieuwe golf. De eerste golf eindigde in december 1983 met een diefstal gewapenderhand en dubbele moord in een juwelierszaak te Anderlues.

Het DNA van Ludwig kan vergeleken worden met sporen in een van de gevonden wagens van de Bende. 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More