Bende van Nijvel: de piste van de huurlingen ligt opnieuw open

In alle discretie hebben de Bendespeurders het lichaam opgegraven van René Noël, een voormalig huurling. De Fransman ligt begraven in Bande, een deelgemeente van Nassogne. De in 2002 overleden burger van Nassogne werd ook aangehaald in verband met wapenhandel die de moordenaars van de Bende van Nijvel had kunnen dienen.

René Noël is een Fransman die in 1978 onder Bob Denard is gaan vechten in de Comoren. Hij was ook actief in Angola en in Congo. Noël zou ook gevochten hebben in Bukavu in het huurlingenleger van Jean Schramme. Noël werd geboren in 1942 en overleed op 2 juni 2002.

Bande is een dorp in de Belgische provincie Luxemburg en een deelgemeente van de gemeente Nassogne. Het is bekend als de plaats waar op 24 december 1944 het bloedbad van Bande plaatsvond. Tijdens het Ardennenoffensief zijn toen 34 mensen uit de streek door de nazi’s vermoord. Een monument langs de N4 gedenkt die oorlogsmisdaad.

De informatie over Noël werd lokaal gebracht door de krant van Sudpresse.

De bedoeling is om DNA te verzamelen en te vergelijken met DNA aanwezig in het dossier van de Bende van Nijvel. De piste van de huurlingen is volgens sommigen geloofwaardiger dan die van extreem-rechts, hoewel beide hypotheses elkaar niet uitsluiten.

Eerder werd al het lichaam van Dieter Ludwig opgegraven. Dat schreven we hier.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More