Ben Weyts vindt prostituees maar bende seksisten

Maar Ben toch!

Gisteren schreven we dat zeven op tien prostituees, desondanks het verbod, toch nog stiekem klanten wil ontvangen. De titel van dat artikel luidt: ‘3 op 10 prostituees reageert niet op sms klanten’.

Heel opmerkelijk: onze minister van onderwijs, Ben Weyts, liet Twitter-gewijs weten: “Seksistisch!”

Twitterend Vlaanderen valt zowat naast zijn stoel van verbazing. Velen denken dat Ben Weyts hiermee aangeeft, dat hij vindt dat prostituees die klanten weigeren in coronatijden, seksistisch zijn. Mensen zijn er bijgevolg van overtuigd dat de minister niet thuishoort op zijn ministerpost, maar wel in het gekkenhuis.

Maar Ben Weyts is een grapjurk, en velen hebben dat niet zo direct door.

Wat gebeurde er op 15 december? Wel, tijdens een debat in de Kamer zei Weyts’ partijgenoot Theo Francken (terecht) dat minister van Defensie Ludivine Dedonder haar dossier niet kende. CdH-kamerlid Vanessa Matz kwam tussen, en vroeg zich af Francken ‘ook zo gereageerd zou hebben als de minister een man was’.

Theo Francken werd dus op een wel erg kromme manier beschuldigd van seksisme: hij sprong net niet uit zijn vel van colère.

Ben Weyts wilde alleen maar aantonen dat de term ‘seksisme’ in sommige gevallen bijzonder belachelijk is. Alleen deed hij dit misschien op een nogal lullige manier…

 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More