Ben Weyts schiet Kristof Calvo af

Is dit een grap, of om te huilen?

Een minister van Onderwijs die zich laat verleiden om op ballonnetjes te schieten waarop het hoofd van een politieke collega (Kristof Calvo) staat, is dat grappig en onschuldig? Dat is de vraag. Bij SBS vinden ze alvast het alvast helemaal oké. Als productiehuis kan je natuurlijk alleen maar tevreden zijn met een incident dat meer media-aandacht oplevert dan het programma verdient.

“‘Shooting Stars’ ( zo heet het programma) is een humoristisch miniprogramma waarbij enkele grappige dilemma’s aan bod komen”, zegt een woordvoerster van SBS in ‘Het Laatste Nieuws’. “Schieten met loodjes op ballonnen in een kermiskraam is hier enkel een vormelijk element.” Daar valt natuurlijk over te discussiëren. Volgens dat principe zou dus op gelijk wat en gelijk wie kunnen schieten. Stel we plakken er de vrouw van Calvo op, of prinses Elisabeth, een konijntje of…. We gaan ons niet laten verleiden tot voorbeelden die tot een controverse zouden kunnen leiden.

Nu goed, in het bewuste programma, vraagt de presentator aan Weyts om de concullega die het slechts kan drinken af te schieten. Het ballonnetje weliswaar. Waarop Weyts zich een vaardig schutter toont en het ballonnetje van Calvo kapot schiet. Lachen.

“Op een moment dat virologen, journalisten en politici (onder wie uw voorzitter Bart De Wever) doodsbedreigingen krijgen. Op dat moment schiet de minister van onderwijs (!) zonder blikken of blozen op mijn Groen-collega Kristof Calvo”, reageert Björn Rzoska (Groen) in een tweet. Staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi – die ook niet van N-VA is, maar van CD&V – noemde het “degoutant” en vindt dat er niets grappigs aan is. Die laatste opmerking is eerder voor rekening van het productiehuis, dan voor Ben Weyts natuurlijk. Die laatste vindt de kritiek overroepen en verdedigt zich met het feit dat de opnames dateren van in de paasvakantie.

Juist, nu hij dat aanhaalt, is het inderdaad toch wel grappig!

foto’s: Play4

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More