Beloning voor medewerkster van prinses Astrid

Bij koninklijk besluit (KB) nr. 3363 wordt kapitein-commandant Celis bevorderd tot Officier in de Leopoldsorde voor de uitzonderlijke verdiensten bewezen aan koning Filip in de hoedanigheid van adjunct van de adviseur van prinses Astrid. Zij neemt haar rang in de orde in op de datum van vandaag.

Prinses Astrid heeft recht op 2 medewerkers: een adviseur en een adjunct. De adviseur is sinds 2014 Jan Matthysen, broer van Hugo. Jan werd toen benoemd. Prins Laurent heeft maar recht op 1 adviseur. Het is regelmatig een punt van discussie. Laurent begrijpt niet waarom zijn zus 2 medewerkers heeft en hij maar 1.

Ambassadeur Matthysen is historicus van opleiding. Hij is tot de diplomatieke loopbaan toegetreden in 1984 en was op post in Bonn, Oost-Berlijn, West-Berlijn, Belgrado, Ankara, Bangkok. Matthysen was tot 31 december 2013 de ambassadeur van België in Washington.

Prinses Astrid is volgens diverse getuigenissen niet de makkelijkste om mee te werken. Zo eist ze van haar personeel dat het altijd ter beschikking staat, zelfs midden in de nacht als de prinses bijvoorbeeld haar vestimentaire outfit wil bespreken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More