Belgische voetbalbond komt met een beschamend standpunt over wantoestanden Qatar

Straks gaan we lekker voetballen in het land van de moderne slavernij.

De wereld staat op zijn kop als ene Floyd onder de knie van een gestoorde agent komt te liggen. Politiek correct Vlaanderen schreeuwt moord en brand over homofobe uitspraken van Jeff Elbers en houdt stille marsen met afgevaardigden van de koning en de regering omdat in Beveren een jonge man – mogelijk – het slachtoffer werd van homohaat. Maar straks sturen we onze Rode Duivels wel lekker naar een land waar homofilie verboden is en waar oliesjeiks met moderne slaven megalomane stadions bouwen om hun blazoen van schurkenstaat op te poetsen.

In 2010 zorgde de toenmalige FIFA-voorzitter Sepp Blatter voor opschudding door op een persconferentie te zeggen dat homo’s die het WK in 2022 willen bezoeken, ‘zich gewoon moeten onthouden van seksuele activiteiten’. Het hele dossier van het WK-voetbal in Qatar stinkt. Het bestuur van de FIFA wees eind 2010 het WK van 2022 toe aan Qatar. Sindsdien doen verhalen over omkoping en corruptie de ronde. Van de 22 FIFA-pippo’s die zich bogen over de organisatie van het WK in Qatar, zijn er inmiddels 16 veroordeeld, geschorst of verdacht wegens corruptie of het schenden van ethische codes.

Vorige maand schreven we in P-magazine al over 6.500 doden die er tot nu toe geteld zijn bij het bouwen van de ‘voetbalstad’ in Qatar. Nu komt de Belgische voetbalbond met een beschamende lauwe reactie. “Een boycot is niet de juiste oplossing”, klinkt het. De voetbalbond wil wel samen met de FIFA helpen om de penibele werkomstandigheden in Qatar te verbeteren en ze gaan de diplomatieke druk opvoeren. ‘Rijkelijk laat’ is in dit gevaI een cynisch understatement. In Qatar liggen ze wellicht over hun Perzische tapijten te rollen van het lachen met deze reactie. De buit is binnen.

De voetbalbond weet nochtans wat er aan de hand is. Arbeiders werken voor een hongerloon van 78 eurocent per uur, 20 uur per dag, slapen in veel te hete en kleine kamers, zonder menswaardige voorzieningen, zonder airconditioning terwijl de temperaturen kunnen oplopen tot 50 graden.

Deze arbeiders kunnen Qatar niet ontvluchten. In de meeste gevallen hebben de werkgevers de paspoorten van de arbeiders afgepakt.

Ach, Black Lives Matters! We weten ondertussen we ‘zwarte levens’ belangrijk moeten vinden, maar misschien zijn de arbeidsmigranten uit India, Bangladesh, Nepal, Pakistan en Sri Lanka net niet zwart genoeg om hiervoor in aanmerking te komen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More