Belgische voedselfraudeurs kopen straf af

A typical label includes safe cooking instructions. This label on blade-tenderized beef sold at Costco recommends 160 degrees as the minimum internal temperature, which doesn't require a three-minute rest time.

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag een minnelijke schikking bekrachtigd in een onderzoek naar voedselfraude door een bedrijf uit Heist-op-den-Berg. Het dossier wordt op deze manier afgerond.

Het dossier is volgens het parket begin 2017 gestart met klachten van twee ex-werknemers bij de FOD Economie over het bedrijf.

Via het Federaal Voedselagentschap werd een gerechtelijk onderzoek geopend in Antwerpen.

Het onderzoek heeft een voedselfraude van een schaamteloze soort aan het licht gebracht, waarbij onder meer geknoeid werd met leverbonnen, stalen voor controle, de etiketten met de houdbaarheidsdatum van producten en met etiketten waardoor buitenlands kippenvlees een Belgisch label kreeg.

De firma en haar verantwoordelijken hadden volgens het parket enkel oog voor het verdienen van geld.

Na het afsluiten van het gerechtelijk onderzoek heeft het Openbaar Ministerie gekozen om het dossier op een zo efficiënt mogelijke manier een gevolg te geven.

Er werd gekozen voor een zogeheten verruimde minnelijke schikking voor een bedrag van 100.000 euro. Dat bedrag werd intussen betaald en daarom kan het dossier rond de voedselfraude worden afgesloten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More