Belgische vennootschappen van Depardieu doen het verrassend goed

De Franse topacteur Gérard Depardieu zit in de hoek waar er vandaag klappen vallen. Op dat vlak lijkt hij een beetje op ‘onze’ Sihame. Depardieu is natuurlijk bekend van grote rollen als ‘Cyrano de Bergerac’ en ‘Asterix & Obelix’.

Depardieu – ondertussen toch al 72 – drinkt graag een fles wijn van de eigen wijngaard en zou al eens belastingen ontwijken (of zelfs ontduiken). Na die fles goede wijn durft Gérard ook al eens dronken achter het stuur zitten. En recent werd de zeventiger ondanks zijn drankprobleem ook nog eens beschuldigd van verkrachting.

Minder geweten is dat de acteur nog steeds een aantal ondernemingen in ons land heeft. Een paar jaar geleden had hij zelfs grote plannen in Wallonië, maar dat project is nooit van de grond gekomen. De vennootschappen die Gérard in België heeft, doen het wel verrassend goed. Zo is er Cyran’R dat in het laatste boekjaar zelfs een half miljoen euro winst maakte. De luchtvaartmaatschappij verwijst uiteraard naar Cyrano. De andere Belgische ondernemingen van de Fransman hebben nog steeds hun thuisadres in Wallonië.

De waarde van die ondernemingen samen bedraagt een paar miljoen euro. Dat is uiteraard zakgeld voor de acteur. Zijn vermogen wordt geschat op een waarde tussen 100 miljoen en 1 miljard dollar, met een realistische schatting van een kwart miljard dollar of zowat 200 miljoen euro. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More