Belgische overheid investeerde samen met Geert en Nadine Vanhalst (Supra Bazar) in vennootschap

De Commanditaire Vennootschap Smartfin Capital II werd eind 2019 opgericht. De Belgische overheid investeerde samen met Geert en Nadine Vanhalst van Supra Bazar.

Bij de oprichters van Smartfin II zijn er voornamelijk vermogende ondernemersfamilies betrokken. Paul Gheysens is één van hen en dat is allicht geen toeval. Techondernemer Jürgen Ingels ligt samen met PMV (Participatie Maatschappij Vlaanderen) aan de basis van Smartfin Capital. Jürgen Ingels werd in de zomer van 2017 bestuurder bij Ghelamco van Gheysens.

In het startkapitaal van Smartfin II zijn er heel wat namen terug te vinden die zich ook financieel engageerden in het eerste gelijknamige fonds dat in 2014 werd opgericht. Onder hen Jan De Clerck (zoon van wijlen Roger De Clerck), maar ook Nadine en broer Geert Vanhalst van de warengroep Supra Bazar uit Gullegem. Meer West-Vlaams geld is afkomstig van de Kortrijkse familie Deslee die in 2016 het matrassenbedrijf verkocht aan Bekaert Textiles.  Zelfs de Belgische staat stapt in het fonds en wel via het Belgian Growth Fund I.

Het vennootschapsvermogen van de vennootschap werd iets later verhoogd met een bedrag van achtendertig miljoen vijfhonderdvijftigduizend euro (€ 38.550.000,00) om het te brengen van tweehonderd miljoen euro (€ 200.000.000,00) op tweehonderd achtendertig miljoen vijfhonderdvijftigduizend euro (€ 238.550.000,00).

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More