Belgische ontwikkelingshulp steeg met bijna 3 procent in 2020 ondanks coronacrisis

Het Ontwikkelingscomité (Development Assistance Committee) van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft de laatste gegevens met betrekking tot de officiële ontwikkelingshulp (Official Development Assistance of ODA) voor het voorbije jaar 2020 gepubliceerd. In dit Ontwikkelingscomité zetelen de belangrijkste donoren voor internationale samenwerking.

Ondanks het feit dat 2020 economisch een bijzonder moeilijk jaar was waarin ook het Belgische bruto nationaal inkomen (bni) sterk in de klappen deelde, stijgt de officiële Belgische ontwikkelingshulp ook in reële termen met bijna 3%. Daarmee behoort België tot de top 7 van solidaire landen binnen de EU.

Deze cijfers weerspiegelen het engagement van minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir voor internationale solidariteit, ook in budgettair moeilijke tijden. Het is een belangrijke stap in het kader van een groeipad voor ontwikkelingssamenwerking dat in het regeerakkoord is uitgetekend.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More